Πόσο συχνά και γιατί πρέπει να αλλάζετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες

Καταχωρήθηκε από anastasia 06/03/2018 0 Σχόλια

Πόσο συχνά και γιατί πρέπει να αλλάζετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες

…τι απάντησαν όσοι ρωτήθηκαν, τι κάνουν λάθος;

 

 

Η αλήθεια είναι ότι το άλλαγμα των σεντονιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται είναι μία βαρετή διαδικασία που λίγοι κάνουν σωστά!

 

Εσείς πότε αλλάζετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας; Κάθε εβδομάδα, μήπως κάθε μήνα; Το μικρο-περιβάλλον που κοιμόμαστε έχει τεράστια σημασία για την υγεία μας και την ποιότητα του ύπνου μας.

 

Ενισχύστε λίγο περισσότερο την υγιεινή στον ύπνο σας, αλλάζοντας σεντόνια και τινάζοντας κουβέρτες και παπλώματα στον σωστό χρόνο.

 

Ιδού η έρευνα!

 

Κάθε μέρα που περνάει κατοικούν στο κρεβάτι σας ακάρεα, βακτήρια, μύκητες και νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Μετά από μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ανακαλύφθηκε ότι πάνω από 700 άνθρωποι πλένουν τα σεντόνια τους 1 φορά την εβδομάδα ενώ παραπάνω από 1.000 περιορίζονται στις 2 φορές τον μήνα. Επίσης, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό δήλωσε ότι αγοράζει κάθε αρκετά χρόνια καινούργια μαξιλάρια!

 

Οι ειδικοί της κλινικής μικροβιολογίας συνιστούν…

 

Είναι σημαντικό να αλλάζετε και να πλένετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας 1 φορά την εβδομάδα. Αν κάνετε τον κόπο να τα σιδερώσετε κιόλας, τότε το κρεβάτι σας θα μυρίζει καθαριότητα, θα είναι απαλό και πιο υγιεινό από ποτέ.

 

Η συχνότητα αυτή είναι απαραίτητη. Αναλογιστείτε ότι κάθε βράδυ που περνάει μεταφέρετε στα σεντόνια σας χιλιάδες νεκρά κύτταρα, ιδρώτα, τρίχες ακόμα και ρύπους ή γύρη από τα φυτά! Και όλα αυτά μαζί; Επιβαρύνουν πρώτα απ’ όλους τον παιδικό οργανισμό και όσους υποφέρουν από αλλεργίες, που είναι τελικά πολλοί!

 

Ένας άλλος καλός λόγος για να αλλάζετε σε εβδομαδιαία βάση τα σεντόνια και να τινάζετε καλά κουβέρτες και παπλώματα είναι ότι παραλείποντας το, δίνετε χώρο στα κακά αυτά σωματίδια να εισχωρήσουν μέχρι και στο στρώμα σας.

 

Σωστή πλύση στο πλυντήριο

 

Πλύνετε τα σκεπάσματά σας με κάποιο απορρυπαντικό που είναι ειδικό για ευαίσθητα δέρματα και μην προτιμάτε το καυτό νερό, καθώς αυτό θα δώσει χώρο σε λεκέδες να παραμείνουν στην επιφάνειά των σεντονιών σας.

 

         Για καθαρά και υγιεινά σεντόνια, ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές!

 

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα όλα τα λευκά είδη είναι κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι και άλλα υφάσματα εγκεκριμένα για την υγιεινή τους. Το ίδιο ισχύει και με τις κουβέρτες και τα παπλώματα.

Leave a Comment