Είστε από εκείνους που ασχολούνται με την ντουλάπα τους δύο φορές τον χρόνο με την αλλαγή της εποχής, ενώ την υπόλοιπη χρονιά κάνετε αγώνα για να βρείτε εκείνο το μαύρο μπλουζάκι και ένα ξεχασμένο παντελόνι πίσω πίσω στο πάνω ράφι;Παρακάτω θα βρείτε μερικές πολύ έξυπνες συμβουλές, τις οποίες αν τις ακολουθήσετε θα έχετε οργανωμένες ντουλάπες όλο τον χρόνο! Τώρα την άνοιξη είναι ιδανική εποχή για την απαραίτητη εκκαθάριση και συντονισμό.

Διαχωρισμός σε στοίβες

Ο διαχωρισμός σε στοίβες προϋποθέτει να αφαιρέσετε όλα τα ρούχα από τις ντουλάπες και να τα διαχωρίσετε σε κατηγορίες ανάλογα με το τι φοράτε συχνά, τι πιο σπάνια και τι τελικά έχετε να φορέσετε χρόνια, οπότε και είναι καλό να το δωρίσετε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο διαχωρισμός αυτός καλό είναι να γίνει ανά εποχή, δηλαδή αλλού τα καλοκαιρινά, αλλού τα χειμωνιάτικα.

Τακτοποιήστε τα ανά κατηγορία

Βρείτε ένα μέρος για τις μπλούζες, ένα διαφορετικό για τα παντελόνια και ένα άλλο για αξεσουάρ ή φορέματα, αθλητικά ρούχα, εσώρουχα κ.τ.λ. Αν η γκαρνταρόμπα σας είναι πραγματικά πλούσια, τότε ο διαχωρισμός αυτός μπορεί να γίνει και ανά χρώμα. Τέλος, βρείτε εξίσου ένα συγκεκριμένο μέρος για τα λευκά είδη του σπιτιού, που μπορεί να μοιράζονται την ίδια ντουλάπα και δωμάτιο με τα ρούχα σας.

Διπλώστε & κρεμάστε τα σωστά ρούχα

Είναι απόλυτα λογικό να επιθυμείτε όταν διαλέγετε το ρούχο της ημέρας ή το σεντόνι που θα στρώσετε στο κρεβάτι σας να είναι καλοσιδερωμένο και να μην έχει τσαλακωθεί και τσαλαπατηθεί από τα υπόλοιπα. Το μυστικό εδώ είναι να αφιερώσετε λίγη ώρα στο δίπλωμα. Σημαντικό ρόλο σε όλα τα ρούχα και λευκά που διπλώνονται παίζει η συμμετρία. Διπλώστε πουλόβερ, παντελόνια, μαντήλια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, εσώρουχα και κρεμάστε μπλούζες, φορέματα, κοστούμια, μπουφάν.

Ελέγξτε κατά πόσο είστε πλήρεις από statement κομμάτια

Υπάρχουν μερικά διαχρονικά κομμάτια που πρέπει να έχει κάθε ντουλάπα και αφορούν όχι μόνο το outfit αλλά και τα λευκά είδη του σπιτιού. Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τι σας λείπει. Ένα κλασικό t-shirt, ένα μαύρο φόρεμα, φανελένια σεντόνια, μάλλινο πάπλωμα; Έτσι θα έχετε έτοιμη μία οργανωμένη shopping list για τις εκπτώσεις.

Κρατήστε μόνο αυτά που πραγματικά χρησιμοποιείτε

Διάσημοι στυλίστες λένε ότι αν δεν φοράς κάτι για τουλάχιστον ένα έτος, τότε ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς. Υιοθετήστε το και ξαφνικά θα δείτε ότι περισσεύει και χώρος στην ντουλάπα σας!

Μην ξεχνάτε να τακτοποιείτε λίγο την ντουλάπα δύο φορές τον μήνα!

Τι χρειάζεστε για όλα αυτά; Θήκες ρούχων με φερμουάρ, πολλές κρεμάστρες και όρεξη!